Team RiskCare Preventie

Jeroen Matthes

Algemeen directeur

Motorisch Remedial Teacher

Bewegen is voor mij de rode draad door mijn leven. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik was dat kind die leefde om buiten te spelen. Vriendjes en vriendinnetjes, via het touwtje uit de brievenbus, thuis ophalen en aan de slag met je eigen fantasie en zelf verzonnen spellen. Voor school, na school, in de avond, in het weekend, alles draaide om buitenspelen. Als de lantaarnpalen aangingen dan was het met tranen in de ogen naar binnen en wachten tot de volgende dag. Het plezier, de ervaringen, de ontwikkeling, de sociale vaardigheden en de basis om de toekomst gezond tegemoet te gaan, dat wens ik ieder kind toe. We leven alleen in een ander tijdperk waarin het dagelijks straatbeeld er ietwat anders uitziet. Met het gedachtegoed en de werkwijzen van RiskCare Preventie kunnen wij het verschil maken om kinderen, opvoeders en professionals in hun kracht te zetten en het uiterste uit hun potentieel te halen.

En dat met een lach op hun gezicht en een traan als de lantaarnpalen aangaan.

Bart Beckers

Programmamanager

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Motorisch Remedial Teacher

Iedere les opnieuw is het mijn doel om de kinderen met een lach de gymzaal in te laten komen en met een nog grotere lach de gymzaal te laten verlaten. Door met veel plezier en enthousiasme les te geven probeer ik dit doel iedere les te behalen. Het is belangrijk dat kinderen in mijn les plezier beleven. Dit vergroot namelijk de kans op succesbeleving en op het feit dat zij op latere leeftijd zullen blijven bewegen. Daarnaast wil ik iedere leerling uitdagen en hen bovenal laten bewegen op het niveau dat bij hem of haar past. Op deze manier draag ik graag bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Het maakt dus niet uit op welk niveau je beweegt, maar dat je beweegt. Mijn collega Jeroen zegt het wel vaker: alles wat je doet is goed. De combinatie van plezier en bewegen op eigen tempo en niveau zorgt ervoor dat iedere les een groot feest is en dat zou bewegen ook moeten zijn!

Stefan Meerten

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Gewichtsconsulent in opleiding

Sport kent alleen maar winnaars. Goed bewegingsonderwijs legt niet alleen de basis voor topsport, maar ook voor een leven lang gezond en verantwoord bewegen. Vanuit deze visie creëer ik op scholen een gezonde leefomgeving waarin kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien.
Als vakleerkracht gym ontwikkel ik een zo breed mogelijk gevarieerd beweegaanbod, waarin elk kind zichzelf op zowel motorisch als persoonlijk vlak kan ontwikkelen.
Mijns inziens staat niet het eindresultaat van een oefening of spel centraal, maar de ontwikkeling van begin tot eind. Ik vind het belangrijk dat kinderen niet enkel motorische vaardigheden aanleren, maar juist ook plezier hebben tijdens het bewegen en hun eigen talenten ontdekken. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan een gezonde toekomst van ieder individu.

Glenn Boessen

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Motorische Remedial Teacher

Ik heb de afgelopen jaren veel uren gestoken in atletiek. Dit om mij zo goed mogelijk te ontwikkelen en te aan te kunnen haken bij de nationale top. Topsport is uitdagend maar niet altijd een pretje. Je bent voortdurend het beste uit jezelf aan het halen en aan het streven naar perfectie. Uiteindelijk heb ik in de finale gestaan van het NK atletiek bij het onderdeel 400 meter horden en ben ik trots op het feit dat ik zover ben gekomen.

Ik heb op een gegeven moment de keuze gemaakt om het sporten op hoog niveau achter mij te laten en me te focussen op een ander doel: gymlessen verzorgen aan kinderen op het basisonderwijs. Tijdens de gymles vind ik het erg belangrijk dat een kind zich veilig voelt en durft te bewegen op zijn of haar niveau. Daarbij is het aan mij om ervoor te zorgen dat de kinderen voortdurend worden uitgedaagd en ze met veel enthousiasme deelnemen aan de lessen. Zelf vind ik enthousiasme en plezier belangrijke aspecten binnen de gymles. Dit draagt namelijk bij aan een positief leerklimaat en een vertrouwd gevoel bij de kinderen. In mijn gymlessen maak ik graag gebruik van humor en een informele setting. Zo leer ik leerlingen beter kennen en kan ik inspelen op persoonlijke interesses en ambities van kinderen. Als het goed klikt met de leerlingen en iedereen op zijn of haar niveau en met plezier beweegt dan tovert dat bij mij een lach op mijn gezicht.

Barry Schroeder

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Voor mij staat sporten bovenaan het lijstje van dingen die ik het liefste doe. Maar toen ik kennismaakte met het lesgeven wist ik dat andere laten sporten nog leuker is, zeker als er veel succesbeleving is. De lach van kinderen tijdens de les, daar doe je het voor! Door te sporten en bewegen kun je lichamelijk en geestelijk fitter worden. Door er op jonge leeftijd veel plezier aan te beleven, zal de kans ook groter zijn dat er op latere leeftijd nog steeds veel gesport wordt. Er is niets mooier dan plezier beleven aan bewegen. Alles wat je met plezier doet zal je mindset en je gezondheid stimuleren. Het is dan ook een uitdaging voor mij als leerkracht om elke les spannend en uitdagend te maken en het niveau aan te passen op het individu. Het mag niet te makkelijk zijn, maar ook zeker niet te moeilijk. Als dat het geval is zit het kind in de FLOW! Een kind in de FLOW straalt plezier uit en haalt het beste in zich naar boven.

Rick van Wegberg

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Voor mij is sport en bewegen altijd belangrijk geweest en daarom heb ik van mijn hobby mijn werk proberen te maken. En dat is gelukt aangezien ik vakleerkracht gym ben geworden. Kinderen vaardigheden bijleren en enthousiast maken om te sporten is een van de mooiste aspecten van het vak. Kinderen brengen gemiddeld gezien meer tijd door achter de tv-schermen dan op de sportvelden of op de pleinen in de wijk. Dit maakt mijn vak nog interessanter en zeer zeker ook belangrijker. Mijn doel is dan ook om kinderen onderwijs op maat te bieden waardoor ze plezier en succesbeleving ervaren in sport en bewegen en uiteindelijk net zo enthousiast worden als dat ik ben. Een leven lang sporten is de basis naar een gezonde toekomst.

Meggie Boumans

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Bewegen, succes, plezier, ontdekken, ervaren, samen zijn en ontwikkelen. Dit is voor mij waar bewegingsonderwijs om draait. Van jongs af aan was de gymles hét uur waar ik de hele week naar uitkeek. Meestal werd er dan klassikaal bankenvoetbal, trefbal of apenkooi gespeeld en ik zag enkele groepsgenootjes struggelen met deze activiteiten omdat het simpelweg te moeilijk voor ze was. Ik wil en ga hier een stokje voor steken. We zijn landelijk tot het inzicht gekomen dat het anders moet. Ik vind dat elke leerling samen met anderen, maar tegelijkertijd op eigen niveau, verschillende betekenisvolle beweegsituaties moet kunnen ontdekken en ervaren. De gymles is dus niet bedoeld om leerlingen enkel een ‘trucje’ aan te leren. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat de kinderen ook vakoverstijgende vaardigheden ontwikkelen. Mijn doel tijdens de lessen is om leerlingen plezier en succes te laten beleven en zo onbewust motorisch en sociaal vaardiger te maken. Wanneer de leerlingen vanuit zichzelf gemotiveerd zijn tot sporten en bewegen, dan komt vooruitgang en ontwikkeling vanzelf.

Tom Vankan

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Mijn familie is al vanaf ik het me kan herinneren één en al sporten en bewegen. Van kleins af aan speelde ik altijd in de tuin of op straat. De gymles was voor mij altijd de leukste les van de week. Doordat ik bewegen altijd leuk heb gevonden, heb ik tegenwoordig een actieve leefstijl. Mijn doel als vakleerkracht gym is om de kinderen van nu mee te nemen in de beweegwereld van vroeger, en te laten zien hoe tof het kan zijn. Ik ontwikkel mijn lessen dan ook zo dat de kinderen worden gestimuleerd om de spellen ook thuis te gaan doen. Thuis moeten kinderen de verleiding weerstaan van de spelcomputers, social media, telefoons, televisie, etc. Door de gymles zo leuk mogelijk te maken, hoop ik de kinderen te laten zien dat buitenspelen veel leuker en gezonder is dan achter een beeldscherm binnen zitten. In mijn lessen staat plezier voor ieder kind voorop. Wanneer er plezier is in het bewegen, komt de ontwikkeling vanzelf.

Dylan Monnissen

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste manieren om een goede gezondheid te krijgen en te houden. Dit probeer ik als vakleerkracht gym te koppelen aan een nog belangrijker item en dat is plezier. Door een gevarieerd beweegaanbod te bieden, kan ieder kind zich op maat ontwikkelen. Of het nu binnen of buiten is, overal ligt een kans om een kind zinvol en met plezier te laten bewegen. De learning curve die kinderen doormaken tijdens het bewegen is een genot om naar te kijken. Het geeft me veel voldoening om hier mijn steentje aan bij te dragen en op scholen een veilig en gevarieerd beweegklimaat te ontwikkelen.

Roelof van der Westen

Gezondheidswetenschapper

Voortkomend uit mijn passie voor het verbeteren van positieve gezondheid en menselijk (fysiek) presteren, adviseer en vertaal ik kennis naar de praktijk om zo veel mogelijk kinderen te helpen met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Een belangrijke basis! Want hoewel de tijden zijn veranderd, en er structureel minder bewogen wordt, zijn de positieve effecten van beweging bij kinderen veel beter bekend: de energie en het plezier dat het geeft, de vriendschappen die je erdoor sluit, lekkerder in je vel zitten en ga zo maar door! We leren ons hele leven lang, maar de basis van goed en fout wordt gelegd als we kind zijn. Bij RiskCare Preventie willen wij niet wachten tot het te laat is, maar nú kinderen helpen om gezonder te gaan leven en zo gezonder oud te worden. Beleving is daarbij enorm belangrijk, en dat helpt om kinderen te laten ervaren dat het ook echt leuk is om meer te bewegen en te merken dat goed op je voeding letten loont. Dat is waar wij voor zorgen!

Dimphy van der laar

Bewegingsdeskundige

Ik sport al van jongs af aan. Voor mij was dit als kind namelijk vanzelfsprekend: lid zijn van een sportvereniging en buiten spelen met andere kinderen. Jezelf onvindbaar maken tijdens het spelen van verstoppertje en het grootste plezier hebben in het bouwen van boomhutten zijn enkele herinneringen die in mij naar boven komen wanneer ik aan deze tijd terugdenk. Tegenwoordig spelen de kinderen vaak enkel virtueel met elkaar waardoor het soms lijkt alsof ze het spelen in de buitenlucht verleerd zijn. Voor mij des te meer reden om kinderen op jonge leeftijd te leren wat gezond is, ze spelenderwijs in beweging te brengen en vooral in beweging te houden. Ik ben er daarom ook trots op dat ik namens RiskCare Preventie een bijdrage kan leveren in het faciliteren van gezonde gedragingen en een verantwoord beweegaanbod voor kinderen. Een aanbod waarin de kinderen ervaren dat gezondheid en beweging veel verder gaat dan een appel eten en moe worden. Het plezier dat om de hoek komt kijken tijdens het bewegen en de bewustwording in het maken van gezonde keuzes, is van onschatbare waarde tijdens de ontwikkeling. Het enthousiasme, de onbezonnenheid en de eindeloze energie waar kinderen over beschikken, toveren elke werkdag weer een lach op mijn gezicht. Hier doe ik het voor!

Rick Römkens

Bewegingsagoog

Als kind waren bewegen, sporten en buitenspelen voor mij enorm belangrijk. Hier kon ik al mijn energie in kwijt en het zorgde voor een hoop plezier. Het was dan ook iedere dag weer een gevecht om op tijd thuis te zijn voor het avondeten. Kijkende naar de huidige situatie, dan zijn de tijden enorm veranderd. In plaats dat de kinderen te laat zijn voor het avondeten wordt het steeds moeilijker om ze naar buiten te krijgen. Mijn doel is om kinderen weer enthousiast te maken en de positieve voordelen van sport, bewegen en een goede gezondheid te laten ervaren. “Jong geleerd is oud gedaan”: ik ben er van overtuigd dat er op het gebied van gezondheid op jonge leeftijd al een goede basis moet worden gelegd zodat de kinderen hier op latere leeftijd ook weer de vruchten van plukken en dit door kunnen geven aan de volgende generatie. Bij RiskCare Preventie wachten we daarom niet af, maar beginnen we nu!

Wouter Kerstjes

Bewegingswetenschapper

Bewegen…de één doet het graag, de ander minder graag. Voor mij niet iets om over na te denken, want met een vader als leraar Lichamelijke Oefening en een opa op het niveau van het betaald voetbal, is sport en bewegen mij met de paplepel ingegoten. En nog voel ik als vanzelf de drang om te bewegen. Ik besef dat het voor iedereen anders kan zijn. Over onze intuïtieve voorkeuren in wat we leuk vinden en wat niet, hebben we weinig invloed dus laten we daar geen discussie over starten, maar vanuit mijn vakgebied kan ik zeggen dat bewegen hoe dan ook bij het leven hoort, en dat gaat nou eenmaal het best met een goed functionerend en gezond lichaam. En een goed functionerend lichaam komt niet vanzelf, daar moet je aan (blijven) werken. Met dat idee zou lichamelijke opvoeding, beweging, spelen en kennis opdoen over je eigen lichaam al vanaf het vroegste begin een belangrijke plaats in moeten nemen in het dagelijkse leven, net zoals het aanleren van taal, rekensommen, algemene omgangsvormen en wat al niet nodig is voor een goede ontwikkeling. Helaas nemen we ons lichaam vaak voor vanzelfsprekend aan, totdat op een dag door wat voor reden dan ook, er klachten komen en bewegen niet meer makkelijk gaat. Je kunt dus het beste op tijd beseffen dat je maar één lichaam hebt in dit leven, en dat je daar goed voor moet zorgen. En welke tijd is daar nou beter geschikt voor dan je kindertijd! De tijd dat je bijna als vanzelf wil gaan spelen, dansen, grappen uithalen, onderzoeken en wat al niet meer. Het ene kind heeft daar wat meer hulp bij nodig dan een ander, omdat bewegen wellicht nog niet zo makkelijk gaat of omdat er ooit eens iets naars is gebeurd tijdens het spelen. Dan kan spelen en bewegen ineens iets vervelends worden. Tijd dus om dat snel en vroeg aan de slag te gaan. Bij RiskCare Preventie hebben we daar de perfecte vakmensen voor die zich een goed beeld kunnen vormen van beweegproblemen die kinderen ondervinden of kunnen gaan ondervinden én die zich kunnen inleven in de belevingswereld van de kinderen. Zij weten op deze manier als geen ander een beweegprogramma te creëren dat leerzaam, gevarieerd, en bovenal geweldig leuk is. Daardoor wordt het juiste fundament ten aanzien van beweging gelegd waar ze de rest van hun leven met plezier de vruchten van plukken.

Wij bieden jou

RiskCare Preventie werkt samen met

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?