KidsXtra

voor kinderopvang, peuteropvang en basisscholen

KidsXtra is een beweegprogramma van 12 lessen voor kinderen van 2 t/m 12 jaar met een motorische achterstand of een vorm van angst voor bewegen. Het programma kan zowel binnen als buiten school- en opvangtijd worden verzorgd. Samen komen we tot een selectie van kinderen die KidsXtra het hardst nodig hebben. Dit kan met behulp van observaties of testresultaten. Het programma biedt plaats aan maximaal 12 kinderen per groep om zo voldoende individuele aandacht te kunnen geven.

  • De deelnemers worden aan het begin en aan het einde van het programma getest op hun motorische vaardigheden en mogelijke angsten voor bewegen. Dit geeft de coach inzicht in de individuele aandachtspunten en zorgt voor een passende beginsituatie. Tijdens KidsXtra staan de kinderen niet tot nauwelijks stil en bewegen ze op het tempo en het niveau dat bij hen past. Ze mogen zelf hun grenzen bepalen en deze ook weer verleggen. Dit zorgt voor vertrouwen en een snellere maar bovenal natuurlijker verloop van de motorische ontwikkeling. Het unieke aan de werkwijze is dat de kinderen zelf niet in de gaten hebben dat ze werken aan mogelijke achterstanden of aandachtspunten.

  • KidsXtra heeft een erkenningsniveau van Goed Beschreven en is te vinden op de landelijke menukaart van het Loket Gezond Leven.

  • Er bestaat ook een mogelijkheid om je door ons op te laten leiden als KidsXtra coach. Voor meer informatie hierover kun je kijken onder het kopje de kwaliteitsimpuls, KidsXtra.

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?