Thuisbewegingsonderwijs 1
?‍♂️?‍♀️

Simpel en effectief.

Een aantal leuke oefeningen om de coördinatie te verbeteren en lekker in beweging te zijn.

Succes, veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 2 ⚽️

Het verbeteren van oog- handcoördinatie door te mikken en gooien met spullen die iedereen in huis heeft.

Succes en veel plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 3
?‍♂️
?‍♀️

Een aantal leuke oefeningen om de balans te versterken. Laat kinderen ook zelf met leuke ideeën komen en verbaas je over hun creativiteit.

Succes en veel plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 4
?‍♀️?‍♂️

Samenspelen mag, kan en is natuurlijk het allerleukste in deze periode. Rekening houdend met een afstand van 1.5 meter kun je leuke mik, schiet en gooivormpjes met elkaar doen.

Veel succes en plezier ?

Thuisbewegingsonderwijs 5
?‍♂️?‍♀️

Samenspelen blijft het leukste. Een combinatie van statisch evenwicht en oog- handcoördinatie maar bovenal veel plezier hebben met elkaar.

Veel succes en plezier

Thuisbewegingsonderwijs 6
?‍♂️?‍♀️

Geef je dynamisch evenwicht een boost door deze leuke oefeningen te doen. Het enige wat je nodig hebt is krijt en je fantasie. Maak ook eens een keer een uitgebreidere hinkelbaan en bedenk je eigen trucjes.

Succes en veel plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 7
?‍♂️?‍♀️

De kracht van krijt! Heb je een bal en krijt, dan kun je samen met jouw kinderen hele leuke oefeningen verzinnen. Combineer het met rekenoefeningen en je hebt twee vliegen in één klap. ???

Succes en plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 8
?‍♀️?‍♂️

Jeu de boules maar dan anders. Weer of geen weer, de kids moeten naar buiten. Regenjas aan en een frisse neus halen. Zoek takken en dennenappels en probeer zo dicht mogelijk bij het mikvoorwerp te gooien. Goed voor de oog- handcoördinatie, ruimtelijk inzicht en het vermogen tot corrigeren.

Veel succes en plezier ?

Thuisbewegingsonderwijs 9
?‍♂️?‍♀️

Vandaag snelheid en behendigheid. Twee leuke estafettevormpjes die overal realiseerbaar zijn.

Fijn weekend, succes en have fun!?

Thuisbewegingsonderwijs 10
?‍♀️?‍♂️

Bossen en parken zijn de ideale plekken om lekker te ravotten. Vandaag een aantal ideeën wat je zou kunnen doen en goed is voor het dynamisch evenwicht en natuurlijk het spelplezier.

Succes en veel veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 11
⚾️⚽️?

Een leuk idee voor binnen en buiten. Oog- handcoördinatie en reactiesnelheid staan vandaag centraal. Varieer ook eens in het type bal.

Succes en veel plezier ?⚽️

Thuisbewegingsonderwijs 12
??⚽️?

Zowel binnen als buiten kun je deze leuke oefeningen doen die erg goed zijn voor de oog- handcoördinatie en symmetrisch bewegen.

Veel succes en plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 13

??

Sjoelen zonder sjoelbak. Een leuke oefening waarbij oog- handcoördinatie, bewegingsgevoel en het vermogen tot corrigeren centraal staan. Probeer vanaf verschillende afstanden, varieer in kleine en grote propjes en vergeet niet om ook een keer te oefenen met je andere hand.

Succes en veel plezier ?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 14
?‍♀️?‍♂️

Leuk, uitdagend en heel goed voor de symmetrie. Probeer alle niveaus maar eens te doen en wissel de oefening af met een potje voetbal, basketbal of hockey om ook je energie kwijt te kunnen.

Succes een heel veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 15
?‍♀️?‍♂️

De spiegel: ga tegenover elkaar staan en spiegel wat de ander doet. Hoe creatief ben jij? Doe ook trucjes met een bal, springende trucjes, etc.

Heel veel succes en plezier ?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 16
?‍♂️?‍♀️

Vandaag een aantal mooie uitdagingen die erg goed zijn voor de symmetrie, lichaamsspanning en evenwicht. Misschien kunnen pappa en mamma ook meedoen met deze oefeningen ?

Succes en veel veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 17
⚽️⚾️

Een variatie aan oefeningen die en leuk en uitdagend zijn. Wissel af door met of zonder sokken aan, de propjes op te pakken met je tenen. Gebruik ik plaats van propjes eens knikkers en gebruik in plaats van de doos een kleiner voorwerp waar de propjes op of in moeten worden gelegd. Zet het mikdoel ook maar eens wat hoger.

Succes en veel veel plezier ?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 18 ?‍♂️?‍♀️

Vandaag gaan we verschillende sprongen maken, waardoor we werken aan het verbeteren van het dynamisch evenwicht. Gaat het makkelijk, probeer dan hoger of verder te springen. Verzin zelf ook maar eens een sprong die wij nog niet hebben laten zien.

Succes en veel veel plezier ?‍♂️?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 19 ?‍♀️?‍♂️

Leuke en leerzame oefeningen op de trap. Denk eraan dat als je een gladde vloer of trap hebt, dat je dit met schoenen aan of op blote voeten doet. Heb je geen trap, gebruik dan een opstapje of een muurtje buiten.

De boost voor je statische en dynamische evenwicht.

Succes en veel veel plezier ?‍♀️?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 20 ?‍♀️?‍♂️

Door middel van deze leuke kruisbewegingen stimuleer je de coördinatie en gekker nog, als je deze oefeningen vaak oefent kan het ook je leerprestaties en het lezen bevorderen.

Succes en veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 21 ??

Wow! We gaan tennissen maar dan zonder racket en bal. Een stuk karton en een blaadje waar je een propje mee kunt maken. Alleen dit is nodig om een leuke tijd samen te hebben en zo ook te werken aan je oog- handcoördinatie.

Succes en veel veel plezier ?

Thuisbewegingsonderwijs 22 ?‍♂️?‍♀️

De oefeningen van vandaag kunnen in rust worden uitgevoerd en zijn erg goed voor de algehele balans, krachtsverhoudingen en symmetrie. Wissel dit af met een paar leuke actieve oefeningen uit de vorige filmpjes.

Succes en veel veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 23 ?‍♂️?‍♀️

Veel leuke oefeningen die zeer goed zijn voor je dynamisch evenwicht en zorgt voor betere lichaamscontrole. Iets waar Michael Jackson een regelrechte kei in was ?

Succes en veel veel plezier ?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 24 ⚽️?

De mikmachine. Maak gaten in een doos en schrijf het aantal punten op per gat. Gooi met propjes of met kleine balletjes in de gaten. Is het te makkelijk, ga dan verder weg staan of maak de gaten kleiner.

Succes en veeplezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 25 ?‍♂️?‍♀️

Leuke varianten op airhockey. Goed voor oog- lichaamcoördinatie. Wederom heb je alleen propjes en karton nodig om deze leuke spellen te doen. Verzin ook eens je eigen variant op dit spel. We zijn erg benieuwd.

Succes en veel plezier ?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 26??

Een superleuke uitdagende oefening wat zeer goed is voor je bewegingsgevoel en corrigerend vermogen. Steeds weer voor jezelf aanpassen totdat je precies goed mikt en niet te hard of te zacht rolt. Maak de propjes van papier aluminiumfolie.

Succes en veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 27 ?‍♀️?‍♂️

Een vorm waar alles in zit. Gebruik al je creativiteit om een leuk en uitdagend parcours uit te zetten met krijt. Voor ideeën kun je de vorige filmpjes bekijken en gebruik ze in jouw parcours.

Succes en veel plezier ?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 28?‍♀️?‍♂️

Ga opzoek naar die steile helling bij jou in de buurt en daag jezelf uit om op verschillende manier omhoog te gaan. Misschien zelfs in de vorm van een wedstrijdje of bekijk eens of je jouw eigen record kan verbeteren door steeds sneller naar boven te gaan. Vandaag werken we aan snelheid, coördinatie, kracht en dynamisch evenwicht.

Succes en veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 29 ?‍♀️?‍♂️

Vandaag staat acrobatiek op de planning. Dit kun je met een broertje, zusje of met je ouders doen. Hele goede oefeningen voor het lichaamsevenwicht. Verzin ook zelf een paar leuke varianten.

Succes en veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 30 ?‍♂️?‍♀️

Springtouwen maar dan anders. Laat het touw eens vrij over de grond bewegen en probeer op verschillende manierem over het touw te springen. Springtouwen is goed voor het dynamisch evenwicht maar zeer zeker ook voor timing en concentratie.

Succes en veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 31 ⚽️?‍♂️?‍♀️

Back to the 90’s. Stand en de bal en de bal is voor…
Een leuk spel wat je met de hele familie kunt spelen en op verschillende manieren moeilijker kunt maken door bijvoorbeeld alleen te mogen hinken.

Succes en veel plezier ?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 32 ⬆️↗️➡️↘️

Maak met krijt je eigen pijlenparcours en spring exact hetzelfde als de richting van de pijl. Probeer het ook eens hinkend of stappend. Goed voor het dynamisch evenwicht en coördinatie.

Succes en veel plezier ?‍♀️?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 33 ?‍♂️?‍♀️

Een uitdagende en hele goede oefening voor het statisch evenwicht. Iedere keer als je sokken of schoenen aantrekt doe je dit op één been en je zult zien dat je evenwicht steeds beter gaat. Dit kun je ook doen met je trui of shirt aan- en uittrekken. Voor de jongere kinderen, die dit nog een beetje moeilijk vinden, die mogen proberen om op één been de tanden te poetsen of dit filmpje te kijken ?

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 34 ?‍♀️?‍♂️

Als vervolg op thuisbewegingsonderwijs 29 gaan jullie vandaag weer nieuwe acrobatische trucjes leren. Dit kun je met een broertje, zusje of met je ouders doen. Hele goede oefeningen voor het lichaamsevenwicht.

Succes en veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 35 ?

Werken als een team om ervoor te zorgen dat de bal niet valt. Maak het steeds iets moeilijker. Doe dit samen met je broertje, zusje of met je ouders. Oefeningen die heel goed zijn voor het lichaamsevenwicht en lichaamscontrole.

Succes en veel plezier ?‍♂️?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 36?‍♀️?‍♂️

Mikken en vangen. Probeer tegen een obstakel te gooien en de bal weer te vangen. Lukt het, dan zet je een stap naar achteren en probeer je het nog een keer. Gaat het goed, probeer het dan ook eens met een kleinere bal.

Succes en veel plezier ?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 37 ?‍♀️?‍♂️

Zoek in het park of in de tuin plekken waar je op en af kunt hinken. Is dat nog te lastig, probeer het dan springend of stappend. Een hele goede oefening voor het dynamisch evenwicht.

Succes en veel plezier ?‍♂️?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 38 ?‍♂️?‍♀️

Trucjes op je eigen speedladder. Welke trucjes kun jij allemaal?

Succes en veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 39 ?‍♂️?‍♀️

Bepaal in het park of in je tuin jouw eigen obstakelparcours. Verwerk daarin de trucjes die je de afgelopen weken hebt geleerd.

Succes en veel plezier ?‍♀️?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 40 ?‍♂️?‍♀️

Steen-Papier-Schaar en de winnaar verzint een trucje voor de ander. Doe dit met je zusje, broertje, vader of moeder en daag ze uit.

Succes en veel plezier ?‍♂️?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 41 ?‍♂️?‍♀️

Teken je eigen puntensysteem op een trap of op een plein en probeer zoveel mogelijk punten te halen.

Succes en veel plezier ?‍♀️?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 42 ?‍♂️?‍♀️

Schrijf allebei de nummers 1 t/m 6 op de trap. Als je één van de nummers dobbelt streep je die door en spring je hetzelfde aantal omhoog. Dobbel je een nummer die je al hebt doorgestreept, dan hoef je alleen maar te springen. Wie het eerst alle nummers heeft doorgestreept die wint ?

Succes en veel plezier ?‍♀️?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 43 ?

Een oefening voor zowel de motoriek als voor de rekenvaardigheden. Dobbel met twee dobbelstenen. Leg ze tussen de + en schrijf op wat de uitkomst is. De uitkomst is het aantal sprongen op de trap. Varieer door aftreksommen of vermenigvuldigen eraan toe te voegen.

Succes en veel plezier ?‍♂️?‍♀️

Thuisbewegingsonderwijs 44 ?‍♀️?‍♂️

De spiegel: vandaag weer een leuke variant op een eerdere video waar je tegenover elkaar gaat staan en elkaar gaat spiegelen. Goed voor het evenwicht en alternerend bewegen: je wisselt armbewegingen af met beenbewegingen.

Succes en veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 45 ⚽️

Rol de bal over lichaamsdelen zonder dat je de bal loslaat. Goed voor oog- handcoördinatie en bewegingsgevoel.

Succes en veel plezier ?‍♀️?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 46 ⚽️?

Het vervolg op #45. Veel varianten waarbij je de bal van de ene naar de andere hand brengt zonder dat je andere lichaamsdelen aanraakt. Leuke oefeningen die goed zijn voor diverse stadia binnen de ontwikkelingslijn coördinatie.

Succes en veel plezier ?‍♀️?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 47 ?‍♂️?‍♀️

Multitasken tijdens het bewegen. De bal klemmen en vervolgens een oefening doen. Erg goed voor lichaamsbalans en symmetrie. Ga jij de uitdaging aan?

Succes en veel plezier ?‍♀️?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 48 ?‍♀️?‍♂️

Leg een voorwerp bovenop je voet(en) en breng deze naar de andere kant van de ruimte zonder dat het van je voet valt. Varieer in de voorwerpen om het makkelijker of moeilijker te maken. Goed voor het bewegingsgevoel en evenwicht.

Succes en veel plezier ?‍♀️?‍♂️