Thuisbewegingsonderwijs 1

Simpel en effectief.

Een aantal leuke oefeningen om de coördinatie te verbeteren en lekker in beweging te zijn.

Succes, veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 2

Het verbeteren van oog- handcoördinatie door te mikken en gooien met spullen die iedereen in huis heeft.

Succes en veel plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 3

 

Een aantal leuke oefeningen om de balans te versterken. Laat kinderen ook zelf met leuke ideeën komen en verbaas je over hun creativiteit.

Succes en veel plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 4

Samenspelen mag, kan en is natuurlijk het allerleukste in deze periode. Rekening houdend met een afstand van 1.5 meter kun je leuke mik, schiet en gooivormpjes met elkaar doen.

Veel succes en plezier ?

Thuisbewegingsonderwijs 5

Samenspelen blijft het leukste. Een combinatie van statisch evenwicht en oog- handcoördinatie maar bovenal veel plezier hebben met elkaar.

Veel succes en plezier

Thuisbewegingsonderwijs 6

Geef je dynamisch evenwicht een boost door deze leuke oefeningen te doen. Het enige wat je nodig hebt is krijt en je fantasie. Maak ook eens een keer een uitgebreidere hinkelbaan en bedenk je eigen trucjes.

Succes en veel plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 7

De kracht van krijt! Heb je een bal en krijt, dan kun je samen met jouw kinderen hele leuke oefeningen verzinnen. Combineer het met rekenoefeningen en je hebt twee vliegen in één klap. ???

Succes en plezier!

Thuisbewegingsonderwijs 8

Jeu de boules maar dan anders. Weer of geen weer, de kids moeten naar buiten. Regenjas aan en een frisse neus halen. Zoek takken en dennenappels en probeer zo dicht mogelijk bij het mikvoorwerp te gooien. Goed voor de oog- handcoördinatie, ruimtelijk inzicht en het vermogen tot corrigeren.

Veel succes en plezier

Thuisbewegingsonderwijs 9

Vandaag snelheid en behendigheid. Twee leuke estafettevormpjes die overal realiseerbaar zijn.

Fijn weekend, succes en have fun

Thuisbewegingsonderwijs 10

Bossen en parken zijn de ideale plekken om lekker te ravotten. Vandaag een aantal ideeën wat je zou kunnen doen en goed is voor het dynamisch evenwicht en natuurlijk het spelplezier.

Succes en veel veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 11

Een leuk idee voor binnen en buiten. Oog- handcoördinatie en reactiesnelheid staan vandaag centraal. Varieer ook eens in het type bal.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 12

Zowel binnen als buiten kun je deze leuke oefeningen doen die erg goed zijn voor de oog- handcoördinatie en symmetrisch bewegen.

Veel succes en plezier

Thuisbewegingsonderwijs 13

Sjoelen zonder sjoelbak. Een leuke oefening waarbij oog- handcoördinatie, bewegingsgevoel en het vermogen tot corrigeren centraal staan. Probeer vanaf verschillende afstanden, varieer in kleine en grote propjes en vergeet niet om ook een keer te oefenen met je andere hand.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 14

Leuk, uitdagend en heel goed voor de symmetrie. Probeer alle niveaus maar eens te doen en wissel de oefening af met een potje voetbal, basketbal of hockey om ook je energie kwijt te kunnen.

Succes een heel veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 15

De spiegel: ga tegenover elkaar staan en spiegel wat de ander doet. Hoe creatief ben jij? Doe ook trucjes met een bal, springende trucjes, etc.

Heel veel succes en plezier

Thuisbewegingsonderwijs 16

Vandaag een aantal mooie uitdagingen die erg goed zijn voor de symmetrie, lichaamsspanning en evenwicht. Misschien kunnen pappa en mamma ook meedoen met deze oefeningen ?

Succes en veel veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 17

Een variatie aan oefeningen die en leuk en uitdagend zijn. Wissel af door met of zonder sokken aan, de propjes op te pakken met je tenen. Gebruik ik plaats van propjes eens knikkers en gebruik in plaats van de doos een kleiner voorwerp waar de propjes op of in moeten worden gelegd. Zet het mikdoel ook maar eens wat hoger.

Succes en veel veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 18

Vandaag gaan we verschillende sprongen maken, waardoor we werken aan het verbeteren van het dynamisch evenwicht. Gaat het makkelijk, probeer dan hoger of verder te springen. Verzin zelf ook maar eens een sprong die wij nog niet hebben laten zien.

Succes en veel veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 19

Leuke en leerzame oefeningen op de trap. Denk eraan dat als je een gladde vloer of trap hebt, dat je dit met schoenen aan of op blote voeten doet. Heb je geen trap, gebruik dan een opstapje of een muurtje buiten.

De boost voor je statische en dynamische evenwicht.

Succes en veel veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 20

Door middel van deze leuke kruisbewegingen stimuleer je de coördinatie en gekker nog, als je deze oefeningen vaak oefent kan het ook je leerprestaties en het lezen bevorderen.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 21

Wow! We gaan tennissen maar dan zonder racket en bal. Een stuk karton en een blaadje waar je een propje mee kunt maken. Alleen dit is nodig om een leuke tijd samen te hebben en zo ook te werken aan je oog- handcoördinatie.

Succes en veel veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 22 ?‍♂️?‍♀️

De oefeningen van vandaag kunnen in rust worden uitgevoerd en zijn erg goed voor de algehele balans, krachtsverhoudingen en symmetrie. Wissel dit af met een paar leuke actieve oefeningen uit de vorige filmpjes.

Succes en veel veel plezier ?‍♂️

Thuisbewegingsonderwijs 23

Veel leuke oefeningen die zeer goed zijn voor je dynamisch evenwicht en zorgt voor betere lichaamscontrole. Iets waar Michael Jackson een regelrechte kei in was ?

Succes en veel veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 24

De mikmachine. Maak gaten in een doos en schrijf het aantal punten op per gat. Gooi met propjes of met kleine balletjes in de gaten. Is het te makkelijk, ga dan verder weg staan of maak de gaten kleiner.

Succes en veeplezier

Thuisbewegingsonderwijs 25

Leuke varianten op airhockey. Goed voor oog- lichaamcoördinatie. Wederom heb je alleen propjes en karton nodig om deze leuke spellen te doen. Verzin ook eens je eigen variant op dit spel. We zijn erg benieuwd.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 26

Een superleuke uitdagende oefening wat zeer goed is voor je bewegingsgevoel en corrigerend vermogen. Steeds weer voor jezelf aanpassen totdat je precies goed mikt en niet te hard of te zacht rolt. Maak de propjes van papier aluminiumfolie.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 27

Een vorm waar alles in zit. Gebruik al je creativiteit om een leuk en uitdagend parcours uit te zetten met krijt. Voor ideeën kun je de vorige filmpjes bekijken en gebruik ze in jouw parcours.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 28

Ga opzoek naar die steile helling bij jou in de buurt en daag jezelf uit om op verschillende manier omhoog te gaan. Misschien zelfs in de vorm van een wedstrijdje of bekijk eens of je jouw eigen record kan verbeteren door steeds sneller naar boven te gaan. Vandaag werken we aan snelheid, coördinatie, kracht en dynamisch evenwicht.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 29

Vandaag staat acrobatiek op de planning. Dit kun je met een broertje, zusje of met je ouders doen. Hele goede oefeningen voor het lichaamsevenwicht. Verzin ook zelf een paar leuke varianten.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 30

Springtouwen maar dan anders. Laat het touw eens vrij over de grond bewegen en probeer op verschillende manierem over het touw te springen. Springtouwen is goed voor het dynamisch evenwicht maar zeer zeker ook voor timing en concentratie.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 31

Back to the 90’s. Stand en de bal en de bal is voor…
Een leuk spel wat je met de hele familie kunt spelen en op verschillende manieren moeilijker kunt maken door bijvoorbeeld alleen te mogen hinken.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 32

Maak met krijt je eigen pijlenparcours en spring exact hetzelfde als de richting van de pijl. Probeer het ook eens hinkend of stappend. Goed voor het dynamisch evenwicht en coördinatie.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 33

Een uitdagende en hele goede oefening voor het statisch evenwicht. Iedere keer als je sokken of schoenen aantrekt doe je dit op één been en je zult zien dat je evenwicht steeds beter gaat. Dit kun je ook doen met je trui of shirt aan- en uittrekken. Voor de jongere kinderen, die dit nog een beetje moeilijk vinden, die mogen proberen om op één been de tanden te poetsen of dit filmpje te kijken ?

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 34

Als vervolg op thuisbewegingsonderwijs 29 gaan jullie vandaag weer nieuwe acrobatische trucjes leren. Dit kun je met een broertje, zusje of met je ouders doen. Hele goede oefeningen voor het lichaamsevenwicht.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 35

Werken als een team om ervoor te zorgen dat de bal niet valt. Maak het steeds iets moeilijker. Doe dit samen met je broertje, zusje of met je ouders. Oefeningen die heel goed zijn voor het lichaamsevenwicht en lichaamscontrole.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 36

Mikken en vangen. Probeer tegen een obstakel te gooien en de bal weer te vangen. Lukt het, dan zet je een stap naar achteren en probeer je het nog een keer. Gaat het goed, probeer het dan ook eens met een kleinere bal.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 37

Zoek in het park of in de tuin plekken waar je op en af kunt hinken. Is dat nog te lastig, probeer het dan springend of stappend. Een hele goede oefening voor het dynamisch evenwicht.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 38

Trucjes op je eigen speedladder. Welke trucjes kun jij allemaal?

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 39

Bepaal in het park of in je tuin jouw eigen obstakelparcours. Verwerk daarin de trucjes die je de afgelopen weken hebt geleerd.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 40

Steen-Papier-Schaar en de winnaar verzint een trucje voor de ander. Doe dit met je zusje, broertje, vader of moeder en daag ze uit.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 41

Teken je eigen puntensysteem op een trap of op een plein en probeer zoveel mogelijk punten te halen.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 42

Schrijf allebei de nummers 1 t/m 6 op de trap. Als je één van de nummers dobbelt streep je die door en spring je hetzelfde aantal omhoog. Dobbel je een nummer die je al hebt doorgestreept, dan hoef je alleen maar te springen. Wie het eerst alle nummers heeft doorgestreept die wint ?

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 43

Een oefening voor zowel de motoriek als voor de rekenvaardigheden. Dobbel met twee dobbelstenen. Leg ze tussen de + en schrijf op wat de uitkomst is. De uitkomst is het aantal sprongen op de trap. Varieer door aftreksommen of vermenigvuldigen eraan toe te voegen.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 44

De spiegel: vandaag weer een leuke variant op een eerdere video waar je tegenover elkaar gaat staan en elkaar gaat spiegelen. Goed voor het evenwicht en alternerend bewegen: je wisselt armbewegingen af met beenbewegingen.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 45

Rol de bal over lichaamsdelen zonder dat je de bal loslaat. Goed voor oog- handcoördinatie en bewegingsgevoel.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 46

Het vervolg op #45. Veel varianten waarbij je de bal van de ene naar de andere hand brengt zonder dat je andere lichaamsdelen aanraakt. Leuke oefeningen die goed zijn voor diverse stadia binnen de ontwikkelingslijn coördinatie.

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 47

Multitasken tijdens het bewegen. De bal klemmen en vervolgens een oefening doen. Erg goed voor lichaamsbalans en symmetrie. Ga jij de uitdaging aan?

Succes en veel plezier

Thuisbewegingsonderwijs 48

Leg een voorwerp bovenop je voet(en) en breng deze naar de andere kant van de ruimte zonder dat het van je voet valt. Varieer in de voorwerpen om het makkelijker of moeilijker te maken. Goed voor het bewegingsgevoel en evenwicht.

Succes en veel plezier