Changing the mindset

voor sportverenigingen

Trainers kruipen in de huid van hun groep!

Hoe zorg ik als trainer ervoor dat de kinderen tijdens al mijn trainingsvormen zowel plezier beleven alsook succes ervaren? En dat in combinatie met het constant willen prikkelen van de ontwikkeling van de kinderen. Dat is misschien wel het moeilijkste van onze job als trainer.

RiskCare Preventie helpt jou als trainer graag met dit vraagstuk. We laten jou in de huid kruipen van ieder individu in jouw groep. We nemen je mee in de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van ieder kind en laten je ervaren hoe je jouw eigen oefenvormen met kleine aanpassingen op maat kunt maken voor ieder individu. Want dat is wat we allemaal willen: dat ieder kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen tijdens onze training. Naast de nieuwe inzichten zul je merken dat je meer plezier gaat ervaren in het trainersvak, want kinderen gaan voortaan meer bewegen naar hun mogelijkheden in plaats van hun onmogelijkheden.

Workshops

 • Kruip in de huid van ieder individu (theoretisch en inspirerend)
  De basis om kinderen te laten ontwikkelen op het niveau dat past bij ieder individu van de groep. Het gedachtegoed van differentieel training geven en het leren inleven in de doelgroep. De basis voor de overige workshops.

 • Partijtje spelen is niet voor iedereen een pretje (praktisch op het veld)
  Een vervolg op de workshop “kruip in de huid van ieder individu” maar dan op het veld. De oefenvorm die we het meest met de kinderen doen is partijtje spelen. We bootsen wekelijks de wedstrijdvorm na. Maar hoe maak je van dit moment een ontwikkelmoment voor ieder kind?

 • Pispotten is het nieuwe pesten (theoretisch)
  Dagelijks gebruiken we termen en vormen tijdens onze trainingen waarvan we niet eens in de gaten hebben wat voor effect het heeft op de kinderen. We nemen je mee in een aantal praktijkvoorbeelden en komen met simpele en doeltreffende oplossingen.

 • Training geven met een kinderbril op (praktisch)
  Praktische voorbeelden hoe je oefenvormen zo kunt aanpassen dat de kinderen het leuker vinden om te doen, dat het haalbaar voor ze is en dat ze successen kunnen ervaren. De kleine aanpassing hebben het grootste effect op de beleving en de ontwikkeling.

 • Motoriek is de basis (mix van theorie en praktijk)
  Hoe beter de motoriek van de kinderen, hoe beter ze worden in de sport die ze beoefenen. De waarom en de hoe worden op een inspirerende manier gepresenteerd.

 • Leren variëren (praktisch)
  Een vervolg op de workshop “training geven met de kinderbril op”. Praktische voorbeelden waarin variatie en differentiatie zorgen voor uitdaging van de vaardigste kinderen en succeservaring bij de minder vaardige kinderen. Voor ieder wat wils!

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?