Kids in beweging

voor pedagogisch medewerkers (kinderopvang en peuteropvang)

Goed en voldoende bewegen is de basis voor de verdere ontwikkeling!

Als pedagogisch medewerker willen we heel graag het beste voor ieder kind. We weten ook dat bewegen en motoriek ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Maar waar begin ik? In mijn groep heb ik namelijk weinig ruimte om te bewegen, het speelplein is inspiratieloos en in de gymzaal vind ik het moeilijk een les te organiseren voor zo’n grote groep kinderen. Allemaal zaken waar pedagogisch medewerkers dagelijks tegenaan lopen. Wij helpen jullie graag om deze of andere dilemma’s op te lossen met ons opleidingstraject Kids in beweging.

Hoe kunnen we de kinderen beweegactiviteiten bieden die zorgen voor plezier, succeservaring, vertrouwen en ontwikkeling? Hoe kunnen kleine veranderingen in denkwijze en organisatie een groot verschil maken in de beleving en de ontwikkeling van kinderen? RiskCare Preventie neemt jullie mee in een mindset waarin je nog meer gaat denken vanuit het individu: de kinderen gaan bewegen op het tempo en het niveau dat past bij hun ontwikkeling, ze gaan zelf hun grenzen bepalen en verleggen en ze bewegen allemaal tegelijkertijd. We doen dit in de groep, op het plein en in de gymzaal.

  • Duur van het opleidingstraject: in overleg. 

Het mooie van het begeleidingsprogramma is dat je naast je reguliere werk niks extra’s hoeft te doen. Je geeft namelijk een kwaliteitsimpuls aan de dingen die je al doet. Je zult geïnspireerd raken door onze werkwijze en je zult een bepaald gedachtegoed ontwikkelen rondom differentieel bewegen. Hierdoor ben je op termijn in staat om spellen, gymlessen en activiteiten te organiseren op een manier die bij jou past. Je krijgt meer inzicht en handvatten in de organisatie van je sport-spel en beweegactiviteiten en je ervaart als professional meer plezier in het geven van deze activiteiten. En belangrijker nog: de kinderen kunnen het uiterste uit hun potentieel halen zonder dat ze dingen hoeven te doen die ze niet kunnen of durven.

  • Inhoud van het opleidingstraject: zowel vaste inhoud als maatwerk is mogelijk.

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?