Kids Xtra

voor kinderfysiotherapeuten, buursportcoaches, MRT-ers en vakleerkrachten gym

Het jonge kind weer terug naar een goede motoriek!

Als professionals willen wij het beste voor ieder kind. Door diverse factoren zien we dat de motorische ontwikkeling van de kinderen in Nederland achteruit gaat. Hier moeten we samen iets aan doen. Want alleen samen kunnen we het verschil maken. Daarom hebben wij in 2009 het programma KidsXtra ontwikkeld en kunnen we na jarenlange ervaring stellen dat we kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand op een leuke en eigentijdse manier kunnen helpen. Jullie kunnen als professionals of als organisatie ook gebruik maken van ons programma en onze methodiek. We brengen jullie op de hoogte van alle do’s en dont’s met betrekking tot differentieel bewegen met kinderen en verzorgen een training waarin we jullie meenemen in onze ervaring, het gedachtegoed en de werkwijze. Wij blijven vervolgens jullie vangnet voor het geval er zaken zijn waar jullie tegenaan lopen.

Wat is KidsXtra?

KidsXtra is een beweegprogramma van 12 lessen voor kinderen van 2 t/m 12 jaar met een motorische achterstand of een vorm van angst voor bewegen. Het programma kan zowel binnen als buiten schooltijd worden verzorgd. Samen met andere ketenpartners kom je tot een selectie van kinderen die KidsXtra het hardst nodig hebben. Dit kan met behulp van observaties, testresultaten of door inzicht van de ouders zelf. Het programma biedt plaats aan maximaal 12 kinderen per groep om zo voldoende individuele aandacht te kunnen bieden.

De deelnemers worden aan het begin en aan het einde van het programma getest op hun motorische vaardigheden en mogelijke angsten voor bewegen. Dit geeft de coach inzicht in de individuele aandachtspunten en zorgt voor een passende beginsituatie. Tijdens KidsXtra staan de kinderen niet tot nauwelijks stil en bewegen ze op het tempo en het niveau dat bij hen past. Ze mogen zelf hun grenzen bepalen en deze ook weer verleggen.Dit zorgt voor vertrouwen en een sneller maar bovenal natuurlijker verloop van de motorische ontwikkeling. Het unieke aan de werkwijze is dat de kinderen zelf niet in de gaten hebben dat ze werken aan mogelijke achterstanden of aandachtspunten.

  • KidsXtra heeft een erkenningsniveau behaald van Goed Beschreven en is te vinden op de landelijke menukaart van het Loket Gezond Leven.

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?