MIDDELBARE SCHOOL

Als kinderen naar de middelbare school gaan, verandert er een hoop. Ze gaan puberen en dit zorgt voor veranderingen in interesses, denkwijzen, houding en fysieke gesteldheid. Deze veranderingen kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid en voor de ontwikkeling. Het kind zal opzoek gaan naar zijn eigen identiteit als adolescent en deze zoektocht gaat vaak gepaard met vallen en opstaan. Het is opeens belangrijker om erbij te horen, in plaats van te doen wat je zelf graag zou willen doen. Jongeren besteden steeds minder aandacht aan zichzelf. Zo wordt er sneller voor ongezond eten gekozen en wordt er over het algemeen minder gesport of bewogen. Hier word je namelijk moe van, het is niet stoer en je gaat ervan zweten.

Dat de interesses van de jongeren veranderen is niet erg, dit is meer dan normaal en hoort erbij. Het is echter wel zo dat de jongeren het belang van bewegen en een gezonde leefstijl moeten blijven inzien. Dit is enerzijds een taak van de ouders, anderzijds kunnen we in en rondom de middelbare school van grote meerwaarde zijn. Ze spenderen namelijk een groot deel van hun tijd op school. Door in de belevingswereld van de jongeren te gaan zitten en hun taal te spreken, kun je meer bij ze bewerkstelligen dan we soms denken.

RiskCare Preventie biedt de school ondersteuning in het benadrukken dat de balans tussen voeding, bewegen en lifestyle van essentieel belang is om de toekomst fit en vitaal tegemoet te gaan. We doen dit in in de vorm van interactieve en eigentijdse workshops en programma’s. Tevens hebben we specifieke programmatuur voor jongeren waarvan we nu al zien dat ze, om wat voor reden dan ook, geen affiniteit hebben met sporten en bewegen. Juist die jongeren die wekelijks een briefje inleveren dat ze niet kunnen deelnemen aan de lessen LO, die willen we bereiken. Ook zij hebben talent en ambitie en juist bij hen moeten we ervoor zorgen dat de afkeer voor sporten en bewegen wordt omgevormd tot het inzicht in de waarde van sport, bewegen en gezonde voeding voor de toekomst. Het is alleen de truc om hen daarvan bewust te maken.

Met de volgende programmalijnen kunnen we voor de middelbare scholen van meerwaarde zijn:

Wij bieden jou

RiskCare Preventie werkt samen met

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?