SPORTVERENIGING

De jeugd is de toekomst! Iedere vereniging heeft de jeugd hoog in het vaandel staan. En wat zouden we graag zien dat alle kinderen die zich aanmelden, ook jarenlang bij de vereniging blijven sporten en zich kunnen ontwikkelen tot een voor hen vaardige sporter. Toch wil dit proces niet altijd lopen zoals we dat hadden gehoopt. In sommige gevallen kunnen we er invloed op uitoefenen en in andere gevallen niet. Er zijn allerlei redenen waarom kinderen de keuze maken om te stoppen met sporten bij de vereniging. De meest voorkomende redenen zijn: geen plezier of ik ben niet goed in deze sport. Deze twee redenen zijn ook nog eens 1-op-1 verbonden met elkaar. Als een kind niet vaardig is, dan wordt er minder plezier in de sport ervaren. Wanneer een kind geen plezier heeft in het beoefenen van de sport, dan zie je dat ze niet het uiterste uit hun potentieel kunnen halen. Plezier en succeservaring zijn de basis om iedere week weer het uiterste uit jezelf te halen; of je nou een talent bent of een minder vaardige sporter.

Hoe zorg ik als trainer ervoor dat de kinderen tijdens mijn trainingsvormen zowel plezier beleven alsook succes ervaren? En dat in combinatie met het constant willen prikkelen van de ontwikkeling van de kinderen. Dat is misschien wel het moeilijkste van onze job als trainer.

RiskCare Preventie helpt jou als trainer graag met dit vraagstuk. Wij hebben ons gespecialiseerd in het verzorgen van beweegactiviteiten voor grote groepen kinderen met zeer uiteenlopende ontwikkelingsniveaus. We laten jou in de huid kruipen van ieder individu in jouw groep. We nemen je mee in de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van ieder kind en laten je ervaren hoe je jouw eigen oefenvormen met kleine aanpassingen op maat kunt maken voor ieder individu. Want dat is wat we allemaal willen: dat ieder kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen tijdens onze training. Naast de nieuwe inzichten zul je merken dat je meer plezier gaat ervaren in het trainersvak, want kinderen hebben door jouw trainingen meer plezier, ervaren successen en ontwikkelen zich sneller.

Wij bieden jou

RiskCare Preventie werkt samen met

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?