KINDEROPVANG

In de 21e eeuw is de kinderopvang niet meer weg te denken als het verlengstuk van ouders en opvoeders. Hoe fijn is het dat wij als ouders erop kunnen vertrouwen dat onze kinderen in goede handen zijn bij de kinderopvang!

Binnen de kinderdagopvang en de BSO’s zie je dan ook dat voeding en bewegen steeds vaker op de agenda staat. Zeker gezien het feit dat de kinderen gemiddeld gezien minder bewegen in hun vrije tijd, kunnen we op het kinderdagverblijf en op de BSO van zeer grote meerwaarde zijn voor de ontwikkeling van de kinderen. Hoe vroeger je begint met kwalitatief hoogwaardige beweegmomenten en de implementatie van gezonde gedragingen, hoe sneller de kinderen vertrouwd raken met hun eigen lichaam en mogelijkheden.

RiskCare Preventie is al enkele jaren de inspiratiebron voor vele locaties en organisaties kinderopvang in Zuid-Limburg. Samen met de pedagogisch medewerkers geeft RiskCare Preventie een kwaliteitsimpuls aan het thema bewegen in de breedste zin van het woord. Van bewegen in de gymzaal, tot bewegen in de groep en bewegen in de buitenlucht. Tevens wordt er samen bekeken hoe kleine aanpassingen ten aanzien van voeding een groot verschil kunnen maken voor het grotere geheel. Één koekje (3 gram suiker) per week minder, levert op jaarbasis een winst op van 156 gram suiker per kind. De plannen die we maken worden altijd voorzien van maatwerk. Iedere organisatie en iedere locatie is namelijk anders.

Wat kunnen we voor jullie betekenen:

Wij bieden jou

RiskCare Preventie werkt samen met

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?