ZORGINSTELLING

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

Vanuit dat moto zien we steeds vaker dat zorginstellingen innoveren en aanbod ontwikkelen voor een breder publiek. Zorg is in de 21e eeuw niet enkel en alleen focus op curatie. Om je te kunnen onderscheiden van de rest en het verschil te kunnen maken voor een grotere groep mensen, zien we steeds vaker dat zorginstellingen ook aandacht schenken aan preventie.

Een ander belangrijk item is dat we de zorg kunnen bieden in de belevingswereld van de kinderen. Kinderen vinden het vaak spannend om naar de praktijk te komen voor een 1-op-1 consult of behandeling. Hoe leuk is het als je samen met leeftijdsgenootjes kunt werken aan het probleem of de achterstand die je hebt? En dat ook nog eens in een voor jou veilige en bekende omgeving, bijvoorbeeld de gymzaal in de wijk.

RiskCare Preventie heeft voor diverse zorgprofessionals programmatuur ontwikkeld met als doel dat je groepen kinderen op een eigentijdse, innovatieve en leuke manier kunt helpen met de dezelfde doelstellingen die je zou hebben voor je 1-op-1 behandeling met hen. Je gaat anders denken, anders organiseren en kruipt in de huid van het kind. De nieuwe inzichten en het gedachtegoed achter de programmatuur zorgt voor een nieuwe kijk op zaken en bovenal veel voldoening in hetgeen je voor de kinderen kunt betekenen. Dit krijgen we van veel professionals terug als ze gestart zijn met één van de programma’s. Ze vinden het heerlijk om even uit de praktijk te zijn en met een groep kinderen op een interactieve en leuke manier te werken aan hun doelen.

De interventies ontwikkelt voor zorgprofessionals:

De interventies bieden jou tevens de mogelijkheid om curatie en preventie met elkaar te verbinden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat je als kinderfysiotherapeut een mixgroepje kunt maken met kinderen die een motorische ontwikkelingsachterstand hebben, samen met kinderen die het leuk vinden om te bewegen en vaardiger willen worden.

Als zorgprofessional volg je een training bij RiskCare Preventie om met één van de interventies te kunnen werken. Je word meegenomen in het gedachtegoed en de werkwijze en krijgt begeleiding in het uitzetten van het aanbod.

Ga jij de uitdaging aan?

Wij bieden jou

RiskCare Preventie werkt samen met

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?