BASISSCHOOL

Tijden veranderen en zo ook de kinderen. Op de basisschool zien we als leerkracht grote verschillen ten opzichte van jaren geleden. De kinderen lopen op jonge leeftijd met een telefoon, spelen minder buiten, hebben een minder goede motoriek en we zien steeds vaker kinderen die op jonge leeftijd boven gezond gewicht hebben.

Als basisschool zien we dan ook dat we op het gebied van gezondheid en bewegen van steeds grotere meerwaarde kunnen zijn voor de kinderen. Het is alleen niet makkelijk om hier concreet gestalte aan te geven. Hoe zorg ik voor de juiste impulsen binnen mijn school om kinderen te stimuleren om gezonder te leven en beter te bewegen? En dat op een manier zonder dat het van de effectieve lestijd afgaat, de ouders er ook bij betrekken worden en dat het mij als  groepsleerkrachten geen extra tijd kost.

RiskCare Preventie helpt basisscholen al jaren met het bepalen en uitzetten van beleid en programmatuur rondom gezondheid en bewegen. Samen bekijken we wat goed gaat en hoe we een kwaliteitsimpuls kunnen geven aan bestaande activiteiten en leerlijnen.

Met de volgende programmalijnen, workshops en opleidingen hebben we de afgelopen jaren veel scholen kunnen helpen:

Wij bieden jou

RiskCare Preventie werkt samen met

RiskCare Preventie

De partner die jou in beweging brengt

Neem jij contact met ons op?